Henrik Malmström jubler etter 1-0 over Kongsvinger (Foto: Jon A. Johansen)

Tre poeng mot Kongsvinger

Det ble tre poeng mot Kongsvinger. Sparta vinner kampen 4-0 i Sparta Amfi. 

Sparta gjorde det de måtte gjøre i møtet med Kongsvinger i Sparta Amfi. Intet mer, intet mindre. 

Sparta presser allerede fra første dropp. Hjemmelaget holder gjestene i egen sone og gir dem få muligheter når de kommer seg over midtsonen. Selv om Sparta skaper sjanser og presser Kongsvinger, skyter de rett på keeper. Det var gjestene som var nærmest scoring i starten av første periode. Kongsvinger skaper trafikk foran mål og gjorde det vanskelig for Ward å se pucken. Men hjemmelaget holdt unna og legger press på Kongsvinger. 

Saken fortsetter under videoen

Men med høyt press og tempo må scoringen komme. Og det er Henrik Malmström som setter inn det første målet. Det skjer etter at Eirik Børresen skyter på keeper. Malmström tar returen og pirker den inn i mål. Sparta får også en mulighet i overtall i det tolvte minutt av første periode. Gjennom hele overtallet holder vertene pucken i offensiv sone og presser Kongsvinger. Dessverre ble det ingen scoring av det, men et godt overtallsspill av Sparta. 

Det er Sparta gjennom hele perioden. Etter kvarteret spilt forsøker Kongsvinger å få pucken ut av sonene og i angrep. Herman Kopperud stjeler pucken i midtsonen og går i angrep, med en Kongsvinger-spiller på hver side av seg. Dessverre er skuddet litt for lavt og Ole Morten Furuseth redder pucken. Hjemmelaget får en ny mulighet i overtall etter at Henrik Malmström blir felt ved blålinjen. Etter bare seks sekunder i overtall ligger pucken bak Ole Morten Furuseth i Kongsvinger-målet. Det blir også stillingen til pause. Sparta kunne ledet mye mer, men pucken traff metallet mange ganger gjennom perioden. Og Ole Morten Furuseth i Kongsvinger-målet har hatt nok å gjøre gjennom de første 20 minuttene. 

Sparta dro ned tempoet i midtperioden, men fortsatt dominansen. Perioden endte med 1-0 til hjemmelaget og 19-4 i skuddstatistikk. Det sier litt om forskjellen på lagene. Spartas mål i perioden var av det mistenksomme slaget. Christoffer Karlsen får pucken av Patrick André Bovim, og er nok godt over den blå streken da han går mot mål. Men dommerne blåste ikke. Dermed kunne Karlsen sette pucken i mål, mens Kongsvinger-spillerne ropte på offside. Kongsvinger-kaptein Andre Nybo går bort til hoveddommer for å protestere, mens Sparta-spillerne feirer scoringen. Protesten blir avvist og Nybo setter seg i spillerboksen mens han rister på hodet. 

Kongsvinger seg en ny utvisning, denne gang for slashing. Samtidig blir Michael Stenersen litt irritert på én av Kongsvinger-spillerne. (Se video) Etter det skjer det veldig lite og Sparta kan roe det hele ned før tredje periode, noe som kanskje er en helt annen situasjon i gjestenes garderobe. 

I tredje periode ser vi et Kongsvinger-lag som må oppover i banen for å score mål, og vi ser et Sparta-lag som ikke har noen problemer med å holde gjestene tilbake. Kongsvinger pådrar seg nok en utvisning. Sparta dominerer i overtall og Kongsvinger får pucken ut av egen sone kun én gang i løpet av de to minuttene. I det Kongsvinger blir fulltallige får Patrick André Bovim pucken av Daniel Öhrn og setter pucken i mål. 

Kongsvinger er frustrerte og da er det lett å ta utvisninger. Det er akkurat det gjestelaget gjør. Men like etter at Kongsvinger-spiller Jacub Ciger har satt seg i boksen må Daniel Öhrn sette seg for en tripping. Deretter er det Niklas Roest som må sette seg. Han får to minutter for slashing, men en unødvendig kommentar gjør at han også må gå i garderoben for dårlig oppførsel. Kongsvinger får sin første mulighet i overtall, men Sparta har vist seg å være gode defensive gjennom hele sesongen, og det er ikke annerledes når bunnlaget Kongsvinger er på besøk. Samuel Ward er også god i målet og holder nullen i tre ganger 20 minutter. 

Neste kamp er mot Vålerenga i Furuset Arena, førstkommende torsdag. 

14.02.2017 18.30

Sparta vs Kongsvinger

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 4 - 0

1742
Sparta 51. Kongsvinger 15.
Sparta 3x2min, 1x10min. Kongsvinger 5x2min.

Sparta vant 4-0

14.02.2017

Hjemmelaget dominerte i Sparta Amfi. 

Endelig kamp igjen!

12.02.2017

Tirsdag er det igjen kamp i Sparta Amfi, og vi starter opp innspurten av serien.