Markus Gerbrandt scoret ett av Spartas tre mål. Men det holdt ikke til seier. (Foto: Dagfinn Heidenberg)

-Slurv og personlige feil

For enkle mål ble tungen på vektskålen da Sparta tapte i Askerhallen torsdag kveld. 

-Det var slurvete å gi bort seieren, spesielt med tanke på måten vi gjør det på. Det sier en oppgitt trener Lenny Eriksson rett etter kampen i Askerhallen. 

Se intervjuer med trener og spillere i videoen nederst i saken

Sparta slapp inn det første målet etter bare to minutter. Men laget klarte å rette opp feilen ved å sørge for en utligning kort tid etter. Men et slurvemål med 16 sekunder igjen av perioden, gjorde at hjemmelaget gikk til pause med ledelse. Det kan ha vært utslagsgivende for at sluttresultatet ble som det ble. 

I midtperioden var Sparta det beste laget. Frisk/Asker pådro seg noen utvisninger, noe Sparta utnyttet til det fulle. Markus Gerbrandt stilte seg opp foran målet til Nicklas Dahlberg, og da han fikk en pasning fra Niklas Roest, pirket han pucken inn i mål. Sparta vinner perioden 1-0 og går til pause på stillingen 2-2. Helt på tampen av perioden måtte Sparta spille i undertall, og gjorde det på mesterlig vis. Både ved å spille godt defensivt, men samtidig skape offensive sjanser. Sannsynligvis tente det håpet hos gjestene og skapte enda mer frustrasjon hos vertene. 

Bare 39 sekunder ut i tredje periode skulle Sparta ta ledelsen for første gang i kampen. Målet kom etter at gjestene hadde dominert i offensiv sone og Niklas Roest skjøt pucken i mål, via en Asker-skøyte. Det ga håp om at Sparta kanskje skulle snu kampen og reise hjem med tre poeng. Men de oransje ville det annerledes. Selv om de fortsatt hadde få sjanser på mål, ga Sparta dem muligheten ved å rote bort pucken i egen sone. Jens Kristian Lillegrend ble utspilt to ganger, og begge gangene scoret Asker-laget i nærmest åpen kasse. Med to minutter igjen av kampen tok Lenny Eriksson time-out, tok ut Lillegrend og spilte med seks mann på isen. Sparta gjorde en god figur i sluttminuttene, men Nicklas Dahlberg sørget for at kampen endte 4-3 til vertene. 

Kampen bar preg av mange defensive og personlige feil i egen sone. Det førte til at Frisk/Asker, som knapt hadde noen sjanser på mål, kom til avslutninger hvor både forsvar og målvakt var fraværende. Beklageligvis kan dette være nok til at vi må ta til takke med åttendeplassen og Stavanger i kvartfinalen når sluttspillet starter 4. mars. Men det gjenstår fortsatt to kamper - og seks poeng å spille om. Den første i Sparta Amfi, lørdag 25. februar mot Storhamar.

Møt opp og støtt laget til seier. Kampstart er kl. 16.00. 

 

23.02.2017 18.30

Frisk Asker vs Sparta

Get-ligaen - Askerhallen

Resultat: 4 - 3

1173
Sparta 16. Frisk Asker 20.
Sparta 3x2min. Frisk Asker 5x2min.

Frisk vinner 4-3

23.02.2017

Sparta taper 4-3 i Askerhallen.

Lillegrend starter i mål mot Frisk

22.02.2017

Troppen til torsdagens bortekamp er klar - og Jens Kristian Lillegrend starter i mål mot Frisk/Asker.