Foto: Jon Anders Johansen

- Viktig å komme tilbake på vinnersporet

Det ble en god avslutning på 2017 ved at man slo raskt tilbake etter tapte torsdag og vant komfortabelt 5-0 mot Stjernen, og trener Sjur Robert Nilsen var fornøyd etter kampen. 

- Det var viktig for oss for vi var var litt tamme sist. Det var deilig at vi kommer tilbake. 

Mange mann ute, blir stor slitasje på få spillere og etter at man gikk ut i hundre så spiller man fornuftig på resultat i andre. 

- Man skulle ønske at vi kunne brukt fjerdefemmeren litt mer, men syns Bjerketvedt som kommer inn, han har fått kjenne litt på det i kamp og trening, han har jo to bra avslutninger på mål og han er spennende. Skulle kanskje sett litt i bakspeilet, og tenker hvor mye vi skal bruke Erik, Sander og Tim Robin, men noen ganger blir vi trenere litt feige. Det er viktig på måten vi spiller at vi bruker flere enn ni løpere. 

 

Nyttårsønsker er vel å få tilbake noen spillere igjen? 

- Det er klart at skal vi være med i toppen der er man avhengig av å ha et bredt lag og nå er det litt i overkant med syv løpere ute med seks mann ute med skade og Didrik med utestengelse. Vi får håpe og krysse fingrene selv om det ikke ser så lyst første uka. Utover det så er vel Magnus, Kyle og Joachim de som er nærmest. Vi andre får gå ut å krige på for nå går vi inn i en tøff uke med Frisk borte og Storhamar hjemme. 

 

Bra samarbeid med Comet? 

- Einar gjør en helt klart full godkjent innsats, selv om han har en annen rolle her enn han har i Comet der han produserer veldig mye poeng, en av de med mest i hele 1.divisjon. Det er et bra samarbeid, og håper  at det Comet får mest ut av så langt er guttene som er oppe får kjenne på hvordan det er i Getligaen og hva som venter dem hvis de går til kval. Over tid så håper jeg det er bra for Comet og jeg håper vi kan få opp spillere som ligger mellom A-lag og juniorlag som kan hjelpe dem også. 

Ikke godt nok internasjonalt

- Vi er nok ikke der riktig ennå, for at en U-20 spiller som ikke tar plassen i Sparta går inn og hever Comet. Det er seniorhockey og det er en av tingene vi som jobber med det til daglig at vi må få opp kvaliteten på U-18 og U-20 i serien også. Det viser jo resultatene internasjonalt sett også de siste årene. 

For stort gap

- Gapet opp med det å være en juniorspiller opp til seniornivå syns jeg det er litt for få som tar det siste steget til f.eks å bli en produserende spiller i Getligaen. Det ser man på "spissen" på de som rykker opp fra tredje nivå, Jacob Noer og Christoffer Karlsen så ser man hva de har produsert i Getligaen i år så er det et lite steg til. De har alle muligheter til å gjøre det, flere også, men vi må jobbe bedre i klubbene nedover. 

- Til en viss grad, du skal være god, men det er alltid lettere når man får opp ferdighetsspillere som kan spilles inn i de første rekkene. Men, da skal du være god. Vi ligger på andreplass, og det er ingen tlfeldighet etter 31 runder. da skal du være bra. Utfordringen med slike rollespillere kan være litt styrke og kraft og klare å forsvare seg. Du må håndtere topprekka uten at det blir farligheter hver gang man er ute på, men det er et for stort gap i dag mellom U-20 og Getligaen. 

Vi avslutter med seier og riktig godt nyttår, Sjur. 

- Deilig, viktig å komme tilbake på vinnersporet og like måte. 

 

 

 

30.12.2017 18.30

Sparta vs Stjernen

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 5-0

2679
Sparta 31. Stjernen 25.
Sparta 3x2min. Stjernen 4x2min.

- Hjemme mot Manglerud

31.12.2017

Christopher Henriksen kunne juble for to scoringer mot Stjernen, og sist gang var mot MS hjemme for snart åtte år siden. 

Sparta - Stjernen 5-0

30.12.2017

Avsluttet året med å knuse Stjernen!

Start nyttårsfeiringen i Sparta Amfi!

29.12.2017

Årets siste kamp og sesongens siste lokaloppgjør går av stabelen i Sparta Amfi i morgen. Gå ikke glipp av returoppgjøret etter torsdagens kamp, og kåringen av tidenes Spartalag! Patrick André Bovim vil se deg i hallen på lørdag!