Lillehammer kjempet seg tilbake i kampen og vant på straffer (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Tapte to poeng mot Lillehammer

Sparta kollapset i tredje periode og slapp Lillehammer tilbake i kampen. (Saken oppdateres med video)

Det ble ingen stor dag i Sparta Amfi da vertene skulle ta i mot laget som slo dem ut i semifinalen med 4-0 i kamper. Etter to bortekamper og to seiere, skulle endelig Sparta vise hjemmepublikummet hva de var gode for. Det holdt - i to perioder. 

Målløs første periode
Sparta var heltente og tok tak i kampen fra dropp. Men Lillehammer var bedre enn hva de hadde vist i sine to første kamper, som begge endte med tap. I løpet av seks perioder, hadde gjestene kun scoret to mål mot Vålerenga og Frisk/Asker. De reiste fra Sparta Amfi med en bedre statistikk enn hva de hadde med seg da de kom. De første 20 minuttene endte målløst og begge lag forberedte taktikk for midtperioden. 

To mål i andre
Sparta virket mest ivrige da midtperioden startet, og det skulle ikke ta lang tid før de utnyttet en feil fra gjestene. Peter Quenneville rappet pucken i midtsonen, Martin Grönberg fulgte etter. En pen tversover pasning foran buret til Nils Erik Bengtsberg på køllebladet til Grönberg gjorde at Sparta kunne feire 1-0 under minuttet ut i perioden. 

Det andre målet til vertene kom halvveis i perioden. Da stod Scott Allen foran målet, men skjøt pucken til høyre for keeper. Kaptein Niklas Roest snappet opp pucken og satte den i mål. Dermed hadde Sparta en komfortabel ledelse før tredje periode. 

Lillehammer tar over
Gjestene skulle ikke være noe dårligere enn vertene, og drøyt minuttet ut i tredje periode kom reduseringen. Den ble satt inn av amerikanske Austin Cangelosi. 

Sparta rotet det til for seg selv, og det virket som det ble en panisk stemning i Sparta-laget. Frykten for å tape spredte seg og det utnyttet Lillehammer. Med fem minutter igjen av tredje periode, er det Joakim Eidsa Arnestad som setter inn utligningsmålet. Dermed er lagene like langt, og kampen må avgjøres på overtid. 

Cangelosi sørget for straffeseier
Den fjerde perioden, kalt sudden, endte målløs, selv om Sparta hadde sine muligheter til å avgjøre. Det førte til at kampen måtte avgjøres på straffekonkurranse. Mange prøvde, men målvaktene var sterkest, helt til Lillehammers Austin Cangelosi satte pucken bak Samuel Ward på straffer. Spartas Niklas Roest kunne sørget for at straffekonkurransen varte lenger, men Bengtsberg reddet. 

Dermed tar Lillehammer med seg to poeng hjem, og Sparta beholder ett poeng. 

Sparta spiller ny kamp på tirsdag mot Vålerenga i Furuset Forum. 

15.09.2018 18.00

Sparta vs Lillehammer

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 2-3 etter straffer

1894
Sparta 23. Lillehammer 37.
Sparta 6x2min. Lillehammer 4x2min.

Sparta vs Lillehammer 2-3 etter straffer

15.09.2018

Tapte på straffer

ENDELIG HJEMMEKAMP

14.09.2018

Etter to serierunder på bortebane, skal Sparta endelig spille hockey i Sparta Amfi.