Arkivfoto: Dagfinn Heidenberg

- Det er mye positivt på gang

Daglig leder Henning Svendsen påpeker at det er mye utfordringer under Corona-krisen, men samtidig er det mye positivt som skjer rundt klubben

Viruset som startet i Kina har ikke bare stoppet idretten. Mer eller mindre hele samfunnet har stoppet opp og det er unntakstilstand i store deler av Verden. 

Det vil ta tid før ting faller tilbake til normalen og det er satt inn massive krisepakker der man helt sikkert ikke har sett slutten ennå. La oss håpe at de strenge tiltakene virker slik at man sakte men sikkert kan ta tilbake hverdagen igjen. 

For Sparta har dette også konsekvenser noe daglig leder Henning Svendsen påpeker i dette intervjuet som er gjort over telefon. 

LES OGSÅ: Vi permitterer

 

Hvordan blir det å dra inn budsjettet til neste sesong i disse tider?  

- Det blir selvfølgelig utfordringer rundt det. Vi har jo en positiv dialog med de fleste, men tiden får vise i hvilken form man blir med videre. 

- Det er unntakstilstand akkurat nå, ikke bare for Sparta, men for hele samfunnet og ingen vet hvor dette ender. Med tanke på Sparta så har økonomien en påvirkning. Hvis dette rammer samarbeidspartnere og mannen i gata som blir permittert og i verste fall mister jobben så vil det gå utover vårt salg og inntekter. Det har blitt en stor ball som har begynt å rulle som man ikke helt vet hvor stopper. Så vi må forberede oss på ulike scenarioer dette medfører.

 

Ikke mye dere får gjort om dagen?  

- Man må sitte litt stille i båten og jobbe best mulig ut i fra den situasjonen man er i. Vi ønsker samtidig å forberede oss best mulig til denne spesielle tiden er over. Vi må være i kontakt med våre samarbeidspartnere, vi må holde kontakten med de frivillige, gjøre de arbeidsoppgavene vi kan ut fra de restriksjonene som er i samfunnet.

- Vi har permittert spillere og trenere i første omgang ut april. Vi i administrasjonen er permittert i forskjellige prosentsatser. Vi får håpe at vi alle er tilbake for fullt i løpet av mai.

 

Dette kan påvirke neste sesong ganske hardt? 

- Det spiller jo inn på alt. I disse tider skulle salgsarbeidet ta fart inn mot sommerferien.

- Hvor stor del av det mister man i år? Det er veldig vanskelig å si noe om. Vi har en del samarbeidsavtaler som er signert, men også mye vi skulle fått gjort nå frem til sommeren. Dette treffer alle bransjer i forskjellig kraft. Det er usikkert hvordan dette vil påvirke våre samarbeidspartnere. Hvis det viser seg at vi ikke når vårt inntektsbudsjett, så må vi redusere kostnadene tilsvarende.

 

Hvordan påvirker dette spillerjakten nå inn i mot neste sesong? 

- Vi er veldig godt i gang. Lagbygget fortsetter fremover, men vi må være edruelige nå i forhold til signeringer av spillere. Dette må harmonere med inntektene. Når vi snakker om potten vi har til lønninger i 20/21 sesongen så er den pr nå veldig usikker.

 

Mange av klubbene bygger nytt eller har planer. Er det mulig å ta steg videre uten å gjøre noe med Sparta Amfi? 

- Vi har som klubb et mål om å vokse ut i fra de fasilitetene man har. Det er et tak der ute som uti fra dagens situasjon stopper det, men vi er ikke der ennå. Vi må jobbe ut i fra det vi har, og før Corona-krisen hadde vi et mål om å vokse to millioner hvert år. Det står på lag det, selv om vi må justere oss etter krisen.

- På litt lenger sikt så er det klart at Sparta Amfi i dagens tilstand ikke holder mål. Her må vi gå i en dialog med Sarpsborg kommune for å se på fremtidige muligheter.

 

Snakk om "en av oss". Blir helt rørt
Daglig leder, Henning Svendsen

Hvordan går det med «operasjon ryggsekk»? 

- Vi har allerede fått inn 1,2 millioner til Operasjon Ryggsekk. Det er helt fantastisk. Vi jobber også med andre inntektsbringende tiltak. Vi har fortsatt noe utfordringer, men de skal vi klare! Vi trenger bare litt tid. Det er så mye positivt på gang i klubben her, så bare vi kommer oss gjennom dette så skal vi brette opp ermene om mulig enda mer. 

 

Kjøp din billett på spleisen til Operasjon Ryggsekk

 

Men, hvilken innsats Spartatæl legger ned rundt dette? 

- Helt, helt fantastisk. Det er en frivillighet og en dugnadsånd rundt Sparta som jeg ikke kunne forestille meg. Jeg er så imponert av det dem har fått til. Vi snakker flere hundre tusen kroner i bidrag på kamper som ikke blir spilt. Vil også i den anledning takke alle bidragsytere. Snakk om «en av oss». Blir helt rørt,avslutter Henning Svendsen.